„LEGYÉL TE IS EGY ISMERETTERJESZTŐ KÖNYV SZERZŐJE!”

(Pályázati felhívás 12-14 éves diákok számára)

Zöld gyík a Jakab-hegy vöröshomokkő-szikláin

Zöld gyík a Jakab-hegy vöröshomokkő-szikláin

A korábbi (1997-ben kiírt), akkor nagy sikerű, “EGY BARLANGI ÉLMÉNYEM” c. pályázatunkat újragondolva, újfent közzétesszük diákoknak szánt felhívásunkat. A BEBTE cikkíró pályázatot hirdet 12-14 éves tanulók számára.

A pályázat célja az olvasás népszerűsítésén túl a természetes valamint épített környezet megismerése és megismertetése, a klasszikus sajnos nagyrészt feledésbe merült ismeretterjesztő útleírások iránti érdeklődés felkeltése.

Olyan leírásokat, úti beszámolókat várunk (hazai és külföldi helyszínekről egyaránt), amely egy-egy túra, kirándulás, nyaralás élményét osztja meg velünk (a korábbi években szerzett élményeiteket is megoszthatjátok). Az elbírálásnál előnyben részesülnek azok a dolgozatok, amelyek egy-egy táj, természeti képződmény, élőlény vagy éppen műemlék bemutatását is tartalmazzák, vagyis a puszta élmények közlésén túl ismeretterjesztő jelleggel íródtak. Fontos a címadás valamint a szerző v. szerzők nevének feltüntetése. Kérjük, hogy a szerzők pár soros bemutatkozást (életkor, lakóhely, iskola stb.) is írjanak magukról.

2016 őszén a legjobb 20 pályamunkát könyvbe szerkesztve jelentetjük meg, ugyanakkor minden alkotó ajándékban részesül.

Terjedelem: 2-6 oldal (+ legfeljebb 4 fotó).  A pályamunkákat kizárólag elektronikus úton (e-mail) várjuk a bebte@index.hu címen.

Beküldési határidő: 2016. szeptember 30. Elbírálás határideje: 2016. október 31.