meghívó

Sátorkőpusztai-barlang (1946-2016)

A Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) szeretettel meghív minden érdeklődőt a Sátorkőpusztai-barlang felfedezésének 70. évfordulója alkalmából tartandó emlékülésre és konferenciára, 2016. november 26-án 10 órára, a dorogi Gáthy Zoltán Városi Könyvtárba (Dorog, Bécsi út 42.), valamint az azt követő barlangbejárásra.

 A tervezett program:

10 óra Köszöntők – 10.20-13 óráig Előadások

A dorogi barlangkutatás múltja, jelene és jövője (Benedek Anikó, Benedek Attila, Lieber Tamás), A Sátorkőpusztai-barlang helye a világ hévizes eredetű barlangjainak sorában (dr. Leél-Őssy Szabolcs), Érdekességek a Sátorkőpusztai-barlang klímakutatásában (Stieber József), Egy barlangi gyűjtőút háttere (dr. Juhász Árpád), Dr. Jakucs László ismeretterjesztő stílusa (dr. Balázs Géza), Kozmikus sugárzás és a barlangkutatás, avagy Új vizsgálati módszer a Sátorkőpusztai-barlang feltárásában (dr. Surányi Gergely)

15 órától fakultatív látogatási lehetőség a Sátorkőpusztai-barlangban (Ehhez barlangjáráshoz megfelelő öltözék szükséges)

A program fővédnökei:

Dr. Tittmann János Dorog Város Polgármestere

Romanek Etelka Esztergom Város Polgármestere

A rendezvény díszvendége:

Dr. Jakucs Lászlóné

A részvétel ingyenes, de a rendezvényen való megjelenéshez előzetes regisztráció szükséges (határidő: november 15.).  Bejelentkezés a bebte@index.hu elektronikus levélcímen lehetséges.