A Táti III. Béla Általános Iskola 8. osztályos diákjai és tanárnőjük a BEBTE kutatónapján, 2024. június 4-én

A Táti III. Béla Általános Iskola 8. osztályos diákjai és tanárnőjük a BEBTE kutatónapján, 2024. június 4-én

A Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE) tevékenysége, hála tagjaink különféle szerepvállalásainak igen sokrétű. Ebben a Sátorkőpusztai- és Strázsa-barlang kutatása mellett a természetjárás (lásd BÁNYÁSZKÖR túramozgalom), valamint a környezet- és természetvédelem (lásd a SZEMÉTIRTÓK tevékenységét) is kellőképpen hangsúlyos.

A Sátorkőpusztai-barlangban havi rendszerességgel szervezett látogatónapjainkon, a barlangjainkban nyilvánosan meghirdetett kutatónapokon, valamint a Szemétirtók által szervezett akcióprogramokon is többször kapjuk meg azt a kérdést, hogy miként lehet valaki szervezetünk tagja?

Természetesen a fenti programokon való részvétel nem függ a tagságtól, ezeken mindenféle segítséget köszönettel fogadunk. A tényleges tagság azonban nálunk feltételekhez kötött. Mivel alapvetően törekszünk arra, hogy szervezetünk baráti közösség jellege fennmaradjon, fontosnak tartjuk a csapatba való beilleszkedést, a tagokkal kialakított összhangot, a közösségben gondolkodást, önzetlenséget és nem mellesleg a természetvédelem eszméjének meglétét vagy elsajátítását.

Ha a fenti tulajdonságokat magadénak vallod, nincs más teendőd, mint az, hogy eseményeink gyakori résztvevője legyél. Ezeken a programokon (legyen az Szemétirtók-eseményen, vagy barlangi kutatónapokon való részvétel), már néhány alkalom után is lehetőségünk van alaposan megismerni egymást. Az új tagok felvételére a tagság véleménye alapján, illetve jóváhagyása által kerül sor, legjobb esetben akár  már 2-3  hónapos türelmi idő után.

Jelenlegi tagságunkat IDE klikkelve tekintheted meg!