A BEBTE tagjai a 2024. évi Közgyűlésen a dorogi József Attila Művelődési Háznál

A BEBTE tagjai a 2024. évi Közgyűlésen a dorogi József Attila Művelődési Háznál

Társulatunk 1989-es megalakulása óta több száz tagot tudhattunk már csapatunkban, de ha ezt a dorogi barlangkutatás kezdeteitől (1959) számoljuk, a szám talán az ezret is megközelíti. Voltak, akik rövid ideig, talán csak néhány hónapig vagy 1-2 évig erősítették a csapatot, de vannak, akik évtizedek óta kitartanak a helyi barlangkutatás és természetvédelem ügye mellett. Sokakat értelemszerűen a csoport bázisának tekintett Sátorkőpusztai-barlang „avatott” barlangkutatóvá és voltak, akiket egy jól működő baráti társaság vonzott ide. Talán túlzás nélkül elmondhatjuk, hogy a közösség erején túl a természet iránti alázat és szeretet azok a tényezők, amelyek csapatunk legfőbb összetartói. Természetesen a sikeres programok, feltárások, valamint az ezek során jelentkező sikerélmények legalább ennyire fontosak.

Egyesületünk továbbra is tárt karokkal várja azokat, akik számára legalább annyira fontos a barlangok és/vagy a természetvédelem iránti elköteleződés, mint számunkra.

A BEBTE tagjai (2024. februári állapot):

Örökös tagjaink

FEKETE FERENC (1975-2012)

TÖRÖK JÓZSEF (1971-2012)

Elnökség

LIEBER TAMÁS (elnök), SZILVAY PÉTER (alelnöki feladatok), GÁBOR ÉVA (titkári feladatok), CZANEK BALÁZS, OSTYÁNI JÁNOS

 Tiszteletbeli tag

MADARASNÉ BENEDEK ANIKÓ  

Pártoló tag

MAGYAR RÓBERT

Barlangi kutatásvezetők

BENEDEK ATTILA, SURÁNYI GERGELY DR.

További tagok

 ANDRÁS DÉNES, BARNA JÓZSEF, BARTAL JÁNOS, BENEDEK MÁTÉBENKOVICS BARNABÁS, BOKODI ZSÓFIACSONKI SÁNDORHARTYÁN CSABA, HORVÁTH ADRIÁN, KISSNÉ CSORBA ERIKALIEBER MARCELL, MARADI NÓRA, MAROS RUDOLFMAYER ESZTER, MÉZES NÁNDOR IFJ.MUCSI IBOLYA, NAGY BERTALAN, NAGY EMŐKE, NAGY GÉZA, NAGYNÉ MADARÁSZ KATALIN, NAGY TIVADAR, NÉMETH ZOLTÁN, PAPP BÉLA, PESÁK ANNA, PIFKU JÁNOS, RADOSZTA ILDIKÓ, SIMONEK BARBARASZENDREI JÓZSEF, SZILVAY ATTILA, SZTANEV BÁLINTSZVETNYIK CSABA, TEMLEITNER LÁSZLÓ DR.TÖNKÖLY ZOLTÁN TÜSKE DÁVID, TÜSKE ZSOLTVARGA ÁRPÁD, VÖRÖS LÁSZLÓ

Médiapartnerünk

szotkerek_kekzold